Ο παγκόσμιος χάρτης προσβασιμότητας ανθρώπων με κινητικά προβλήματα δημιουργείται από τους χρήστες του

Η AXS Map είναι μία νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά, ταμπλέτες και υπολογιστές, που έρχεται από τον Καναδά, η οποία συμβάλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλο τον κόσμο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Οι χρήστες μπαίνουν απλά στη διαδικτυακή πλατφόρμα (www.axsmap.com), περιηγούνται σε όποια τοποθεσία επιθυμούν, αναζητώντας το επίπεδο της προσβασιμότητας σε εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, μουσεία και ό,τι άλλο τους ενδιαφέρει, μέσω του χάρτη αναζήτησης. Η βάση δεδομένων δημιουργείται σταδιακά από τις αξιολογήσεις των χρηστών, περιλαμβάνοντας χρήσιμες πληροφορίες πρόσβασης.

Επιπλέον, η επιχείρηση φιλοξενεί πρωτοβουλίες τύπου "Mapathon", έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες βάσεις δεδομένων σε πόλεις και μέρη που ακόμα δεν υπάρχουν. Έτσι, μία ομάδα ανθρώπων που έχει στρατευτεί για αυτό το σκοπό, μπορεί να συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες για την περιοχή της. Οι πρωτοβουλίες "Mapathon" λαμβάνουν χώρα στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ, όπως και σε άλλες τοποθεσίες, όπως η Κωνσταντινούπολη. Μήπως είναι η ώρα, να αναδειχτεί το επίπεδο προσβασιμότητας των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και στην Ελλάδα;

Η επιχειρηματική ιδέα της AXS Map διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, την πρώτη εβδομάδα του φετινού Μαΐου.

Spiral

Σχόλια