Τώρα οι ποδηλάτες πληρώνονται για να κάνουν μεταφορές χωρίς περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Για τους περιβαλλοντικά ευαίσθητους πολίτες η κοινή χρήση ενός οχήματος για τη μείωση του καυσαερίου στην πόλη είναι μία συνηθισμένη πρακτική. Όμως η χρηματοδότηση ποδηλατιστών για μεταφορές εντός της πόλης είναι κάτι πολύ καινοτόμο. Μία εφαρμογή για smart phones, η TringTring, μπορεί να οργανώσει παραδόσεις αλληλογραφίας στο Άμστερνταμ, μικρών δεμάτων και τροφίμων, μέσω ποδηλάτου, σε λιγότερο από 60 λεπτά.

Η TringTring είναι διαθέσιμη για επιχειρήσεις και μεμονωμένους πολίτες, επιτρέποντας τον καθένα να εγγραφεί και να πληρωθεί 5 € για κάθε μεταφορά με το ποδήλατό του. Έτσι, τα ηλεκτρονικά καταστήματα του Άμστερνταμ μπορούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα της TringTring, έτσι ώστε οι πελάτες τους να επιλέγουν "παράδοση μέσω TringTring". Τότε η εφαρμογή ενημερώνει τα εγγεγραμμένα μέλη της για την αποστολή και όποιο από αυτά είναι διαθέσιμο στην επόμενη ώρα να κάνει την μεταφορά, απαντάει θετικά. Τότε όλες οι σχετικές πληροφορίες μεταβιβάζονται στον ποδηλάτη, μαζί με τη σχετική πληρωμή.

Η πρωτότυπη και καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα της TringTring διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως την 3η εβδομάδα του φετινού Μαΐου.

Σχόλια