Η αυτόματη ταξινόμηση φωτογραφιών είναι πλέον γεγονός!

Μία δεκαετία μετά τη διάδοση της ψηφιακής φωτογράφισης στο ευρύ κοινό, η αρχειοθέτηση των φωτογραφιών που έχουν συσσωρευτεί στους σκληρούς δίσκους των κατόχων τους αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Απάντηση στην πρόκληση αυτή, έρχεται να δώσει ένα λογισμικό πρόγραμμα από την Ουκρανία, που υπόσχεται να βάλει ένα τέλος σ' αυτό το πρόβλημα. Το ZZ Photo είναι ένα λογισμικό που ταξινομεί όλη τη συλλογή φωτογραφιών του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου και τις αυτές των λογαριασμών του σε ιστοσελίδες διαμοιρασμού εικόνων, όπως το Facebook, το Instagram και το Flikr.

Ξεκινώντας, ένας χρήστης των Windows μπορεί να κατεβάσει στον υπολογιστή του το πρόγραμμα, το οποίο θα συγκεντρώσει αυτόματα όλες τις φωτογραφίες από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή και τα social media. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ενσωματωμένους αλγορίθμους, αναγνωρίζει, χαρακτηρίζει και κατηγοριοποιεί διαφορετικούς τύπους φωτογραφιών, όπως π.χ. φωτογραφίες με ορεινά τοπία ή παραθαλάσσια. Κατόπιν, ζητείται από το χρήστη να διαχωρίσει φίλους και οικογένεια, οι οποίοι μετά αναγνωρίζονται και κατηγοριοποιούνται από τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το πρόγραμμα αναγνωρίζει και αυτόματα διαγράφει τις διπλές φωτογραφίες. Τελικά το ZZ Photo οργανώνει τις φωτογραφίες σε χάρτες αναζήτησης, χρονικά και συλλογές, που επιτρέπουν στο χρήστη να εντοπίσει εύκολα κάθε γεγονός, πρόσωπο, τοποθεσία ή ακόμα και ημερομηνία που θέλει.

Το πρόγραμμα κοστίζει 29,95 δολάρια, αν και προς ώρας, διατίθεται μόνο για χρήστες των Windows 7.

H επιχειρηματική ιδέα του ZZ Photo διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες ιδέες παγκοσμίως, τη δεύτερη εβδομάδα του φετινού Μαΐου.

Spiral

Σχόλια