6 συμβουλές για να κάνετε τους πελάτες σας αφοσιωμένους πρεσβευτές των προϊόντων σας

Eπιθυμείτε οι πελάτες σας να γίνουν αφοσιωμένοι πρέσβεις και διαφημιστές των προϊόντων και των υπηρεσιών σας; Δεν έχετε παρά να αξιοποιήσετε τις ακόλουθες συμβουλές και τεχνικά εργαλεία:

1. Ακούστε τους.
Ακούγεται απλό, αλλά οι άνθρωποι έχουν τη βασική επιθυμία, να ακούγονται και να γίνονται κατανοητοί, ακόμα και από τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται. Προτείνεται μία στρατηγική επικοινωνίας μετά την συναλλαγή, που αφορά στη δημιουργία και χρήση ενός ή περισσότερων εργαλείων (τύπου www.delighted.com ή www.surveymonkey.com), με τα οποία η επιχείρηση θα μπορεί να ζητά από τους πελάτες μία αξιολόγηση της συναλλαγής τους, προτάσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, παρέχοντας δώρα και κίνητρα για τις επόμενες συναλλαγές τους μαζί της.

2. Εκπλήξτε τους.
Όλοι οι πελάτες λατρεύουν τα απροσδόκητα δώρα. Υπάρχει, εξάλλου, μία ψυχολογική θεωρία που υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν ένα δώρο, θέλουν να ανταποδώσουν τη χάρη, ακόμα και αν αφορά σε κάποιο εταιρικό δώρο. Κατά συνέπεια, η διάθεση μίας σειράς εντελώς δωρεάν παροχών και δώρων, διαφοροποιεί την εταιρία και κάνει τους πελάτες να "δεθούν" συναισθηματικά μαζί της.

3. Υπέρ-παραδώστε.
Τι δεν είναι η υπέρ-παράδοση: Το να έχεις ένα υπέροχο προϊόν σε μία υπέροχη τιμή, που ανταποκρίνεται ακριβώς στις προσδοκίες του πελάτη. Υπέρ-παράδοση είναι να προχωράς στο επόμενο βήμα, όταν για παράδειγμα η αποστολή του προϊόντος γίνεται δωρεάν.

4. Ανταμείψτε τους.
Οι πελάτες που συνιστούν σε άλλους εν δυνάμει πελάτες για το προϊόν σας, μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη πηγή πωλήσεων και για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να τους ενθαρρύνετε να το κάνουν. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέργεια του διαδικτύου, με πλατφόρμες, όπως η www.referralcandy.gr, αμείβοντας τους πελάτες με πόντους έκπτωσης, για παράδειγμα, ανάλογα με τις συστάσεις που έχουν κάνει.

5. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να τους ευχαριστήσετε.
Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που μπορούν εύκολα, αυτοματοποιημένα και πολύ φθηνά να σας βοηθήσουν να ευχαριστήσετε τους πελάτες σας, όπως η www.mailchimp.gr ή η www.customer.io, μέσω ευχαριστήριων e-mail (για παράδειγμα μετά τη συναλλαγή του πελάτη ή
κατά την επέτειο της συναλλαγής). Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα φτηνό εργαλείο αποστολής πρωτότυπων e-mail, όπως για παράδειγμα: "Θα 'πρεπε να νοιώθουμε υποχρεωμένοι που ψωνίσατε από μας; Ε ναι λοιπόν, νοιώθουμε! Και σας ευχαριστούμε!".

Spiral
Περισσότερο μάρκετινγκ...

Σχόλια