Από τις 14 - 17 Μαΐου το Thessaloniki Science Festival

Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE» και στo Περίπτερο 8 της «ΔΕΘ-HELEXPO» στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας "Thessaloniki Science Festival".

Το Thessaloniki Science Festival συνδιοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΔΕΘ-HELEXPO, και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «WE», σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Το Thessaloniki Science Festival στοχεύει στην ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο, όλη αυτή η συναρπαστική έρευνα που πραγματοποιείται σε εργαστήρια ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και εταιριών, μετατρέπεται τελικά σε χρήσιμες εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή στον τομέα της ιατρικής, του περιβάλλοντος, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών αλλά και της μάθησης, αποδεικνύοντας ότι η η έρευνα στην Ελλάδα γνωρίζει μεγάλες διακρίσεις. Αυτό θα γίνει μέσα από 4 ζώνες προγράμματος και ένα σύνολο 24 ομιλιών, 20 Café Scientifiques, 4 Round Tables, 4 Παραστάσεων Επιστημονικού Θεάτρου, 20 εργαστηρίων για παιδιά, 5 workshops, προβολών ντοκιμαντέρ και περί των 50 διαδραστικών εκθεμάτων στη Διαδραστική Έκθεση.

Η είσοδος είναι ελέυθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 9πμ – 10μμ και Σαββατοκύριακο 11πμ – 11μμ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.thessalonikisciencefestival.gr.

Spiral

Σχόλια