Διεθνές Συνέδριο "Education Innovation Entrepreneurship" στη Θεσσαλονίκη

Στις 27 Απριλίου, στο NOESIS, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου  και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας με τίτλο "Education Innovation Entrepreneurship".

Σκοπός του Συνεδρίου είναι είναι να φέρει σε επαφή ειδικούς από τους χώρους της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και του επιχειρείν, όπως πανεπιστημιακούς, καθηγητές, δασκάλους, νεοφυείς επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, διαχειριστές επιχειρηματικών κεφαλαίων, business angels, startup accelerators, καθώς και κρατικούς φορείς και μέλη της κυβέρνησης.

Το συνέδριο προσφέρει μία εξαιρετική πλατφόρμα συζήτησης μεταξύ νέων επιχειρηματιών και επιχειρήσεων με τους καταλύτες του οικοσυστήματος της καινοτομίας - μορφωτικούς οργανισμούς και το ευρύ εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και τους ενισχυτές καινοτόμων δράσεων, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρηματικά κεφάλαια και κρατικούς φορείς.

Η εκδήλωση αποτελείται από 3 κύρια μέρη: το πρώτο επικεντρώνεται στη δημιουργία καινοτομίας μέσω της εκπαίδευσης, το δεύτερο αναπτύσσει την ενίσχυση καινοτόμων δραστηριοτήτων μέσω της ανάπτυξης νέων και βέλτιστων πρακτικών, διανοίγοντας ορίζοντες σε νέους τρόπους χρηματοδότησης και το τρίτο μέρος εξετάζει το ρόλο του κράτους, ως μοχλό προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο m.charalambous@amcham.gr και το 2310 286453 (Μένη Χαραλάμπους), καθώς και το papatzika@thessinnozone.gr και το 2310 379341 (Λήδα Παπατζήκα).

Spiral


Σχόλια