Τώρα οι κατοικίες θερμαίνονται από τους εταιρικούς σέρβερ!

Η πιο έξυπνες και οικολογικές καινοτομίες είναι αυτές που αξιοποιούν τις ενεργειακές απώλειες ή τα περισσευούμενα υλικά από άλλες παραγωγικές διαδικασίες. Τώρα η Nerdalize, μία ολλανδική εταιρία, χρησιμοποιεί τη θερμότητα που παράγεται από τους εταιρικούς ηλεκτρονικούς σέρβερ για θέρμανση των κατοικιών, εντός των οποίων τους εγκαθιστά.

Οι σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης της πληροφορίας έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε να υπάρχουν πολλά κέντρα πληροφορικής γεμάτα από σέρβερ. Οι υπολογιστές αυτοί απαιτούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας και κόστη για την ψύξη τους, αφού η λειτουργία τους αυξάνει τη θερμοκρασία τους. Έτσι η Nerdalize προσέφερε μία νέα λύση σ' αυτό το πρόβλημα, τοποθετώντας τον κάθε σέρβερ σε διαφορετικό χώρο, μέσα δηλαδή στις κατοικίες ιδιωτών, όπου η παραγόμενη ζέστη αποτελεί λύση και όχι πρόβλημα.

Οι χρήστες των κατοικιών μπορούν να δεχτούν τους σέρβερ - θερμαντές από την Nerdalizez, η οποία καλύπτει το ενεργειακό κόστος από τη λειτουργία των συσκευών. Όλοι αυτοί οι σέρβερ μαζί διαμορφώνουν το Nerdalize Cloud, μία αειφόρα πλατφόρμα διαδικτύου, χωρίς τα κόστη από τη λειτουργία ενός παραδοσιακού κέντρου πληροφορικής. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να αγοράζουν υπηρεσίες σέρβερ από την Nerdalize φθηνότερα κατά 30 - 55%! Έτσι, η ίδια ενέργεια χρησιμοποιείται προς όφελος όλων, χωρίς άσκοπη σπατάλη, εξοικονομώντας χρήματα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: πελάτες - επιχειρήσεις, χρήστες κατοικιών και την ίδια την Nerdalize.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία δημιούργησε μία "δύο σε ένα" συσκευή, την eRadiator σε συνεργασία με την εταιρία Eneco. Οι επιχειρήσεις και οι χρήστες των κατοικιών μπορούν να εγγραφούν στη σχετική εταιρική πλατφόρμα (www.nerdalize.com), εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την εγκατάσταση του eRadiator στο σπίτι τους και η εταιρία φροντίζει άμεσα για το χρόνο εξυπηρέτησης.

Η επιτυχημένη αυτή επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε παγκοσμίως για την καινοτομία της και τη φιλικότητά της προς το περιβάλλον, την πρώτη εβδομάδα του φετινού Απριλίου.

Σχόλια