Τώρα τα τραπέζια συνεδριάσεων ακούν και καταγράφουν

To νέο τραπέζι συνεδριάσεων, το Listening Table, έρχεται τώρα από την New York Times Research and Development Labs, καταγράφοντας τις συζητήσεις που γίνονται γύρω του, καθώς επάνω του είναι προσαρμοσμένη μία σειρά από μικρόφωνα, συνδεδεμένα με θερμικές κάμερες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα, όχι απλά να καταγράφουν οτιδήποτε λέγεται, αλλά και να αναγνωρίζουν ποιος το λέει!

Εξάλλου, αυτό που πραγματικά διακρίνει το Listening Table δεν είναι βέβαια η καταγραφή της συζήτησης. Είναι η ικανότητα να διακρίνει τα σημαντικά διαστήματα μίας συζήτησης, αφαιρώντας τα κενά διαστήματα και άσχετους θορύβους, όπως το πέσιμο ενός στυλό, ή το χτύπημα ενός χεριού στο τραπέζι. Έτσι, όταν θελήσει κάποιος να ακούσει τους διαλόγους που έχουν γίνει, θα μπορεί να το κάνει χωρίς περισπασμούς και χρονοτριβές, ακούγοντας ακριβώς αυτά που χρειάζεται να ακούσει.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα τραπέζι με καλαισθησία και εύκολη χρήση. Το Listening Table χαρακτηρίζεται από την απλότητα του σχεδιασμού, τη διακριτική -αλλά καί διακριτή- θέση του καταγραφικού εξοπλισμού του και από ένα βασικό "on / off" διακόπτη.

Η επιχειρηματική ιδέα του Listening Table διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, την τρίτη εβδομάδα του φετινού Απριλίου. Όταν θα μπορεί να μετατρέπει και το ηχητικό καταγεγραμμένο αρχείο, σε αρχείο κειμένου, τότε θα μιλάμε για μία πραγματικά επαναστατική καινοτομία.


Σχόλια