Η κατασκευή των παπουτσιών είναι πλέον μία ιντερνετική διαδικασία!

Η αγορά και η χρήση ενός καινούργιου ζεύγους παπουτσιών είναι συχνά μία δυσάρεστη εμπειρία για όλους μας, αφού αν δεν ταιριάξουν απόλυτα στα πόδια μας προκαλείται οικονομική αστοχία, φυσικός τραυματισμός και...  πόνος! Τώρα όμως μία καινούργια δυνατότητα, προερχόμενη από τους γνωστούς πλέον 3D εκτυπωτές φέρνει το τέλος σ' αυτήν την περίπτωση!

Η Feetz είναι μία ολοκαίνουργη δυνατότητα για τους καταναλωτές που προσωποποιεί τα... παπούτσια τους! Στην αρχή ο καταναλωτής επισκέπτεται την ιστοσελίδα της εταιρίας (www.feetz.com), συνδέεται στο λογαριασμό που έχει ανοίξει και κατεβάζει τη σχετική εφαρμογή στο smart phone του. Στη συνέχεια τραβά 3 φωτογραφίες από κάθε πόδι του, σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής. Ύστερα επιλέγει το σχέδιο που του αρέσει, ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, της σόλας και του κυρίως σώματος του παπουτσιού. Τότε τα παπούτσια δημιουργούνται από τρισδιάστατο εκτυπωτή, στις Η.Π.Α. με αμερικάνικα υλικά, αν και η Feetz ελπίζει ότι θα μπορεί στο μέλλον να παράγει και να εξυπηρετεί τοπικά, έτσι ώστε να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα από τις μεταφορές σε όλον τον κόσμο.

Αν και η Feetz δεν είναι η μόνη εταιρία που παράγει 3D παπούτσια, είναι όμως η πρώτη που παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να σκανάρει τα πόδια του και να παραγγείλει τα παπούτσια του από το σπίτι του.

Η επιχειρηματική ιδέα της Feetz διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα του φετινού Μαρτίου.


Σχόλια