Τώρα τα ιατρικά βίντεο αναρτούνται και διατίθονται όλα μαζί στο YouTube της Ιατρικής!

Πουθενά η δύναμη της εικόνας δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι στην ιατρική, καθώς οι φωτογραφίες και τα βίντεο από πραγματικές περιπτώσεις αποτελούν εξαιρετικά περιεκτικές πηγές πληροφοριών και γνώσης, πολύ περισσότερο από τις γραπτές περιγραφές.


Το ReelDx είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα, που στοχεύει να γίνει το YouTube της ιατρικής, ένας χώρος για τη δημιουργία, διαμοιρασμό και αποθήκευση βίντεο από ιατρικές διαδικασίες και πράξεις.

Επαγγελματίες γιατροί μπορούν να κινηματογραφήσουν πραγματικές και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας απλές κάμερες ή κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια να ανεβάζουν τα βίντεό τους στο ReelDx. Κατόπιν τα βίντεο μετατρέπονται σε συμβατά αρχεία και επιθεωρούνται από τους ειδικό επιτελείο της επιχείρησης, προτού δοθεί η άδεια για τη δημοσίευσή τους στη "βιβλιοθήκη" της ιστοσελίδας. Τότε, κάθε ενδιαφερόμενος, φοιτητής ή γιατρός, μπορεί να τα δει βελτιώνοντας την οπτική του εμπειρία και τις θεραπευτικές του ή τις διαγνωστικές τους δυνατότητες.

Σημειώνεται ότι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών,
παραλείπονται τα επίθετα των ασθενών, τα ιατρικά τους αρχεία και άλλα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε αναγνώριση του εκάστοτε ατόμου. Επιπλέον, οι δημοσιεύσεις γίνονται μόνο με τη συγκατάθεση του ίδιου του ασθενούς ή της οικογένειάς του.

Η "βιβλιοθήκη" είναι διαθέσιμη μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες - επαγγελματίες της ιατρικής και άλλους ιατρικούς οργανισμούς (ιατρικές σχολές, διαγνωστικά κέντρα κλπ.).

Η επιχειρηματική ιδέα αυτή, διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ιδέες παγκοσμίως, την τελευταία εβδομάδα του φετινού Φεβρουαρίου.

SpiralΣχόλια