Φυσικό τετράδιο και ηλεκτρονική εφαρμογή μετατρέπουν τα χειρόγραφά σας σε ψηφιακά αρχεία!

Παρ' όλες τις ευκολίες της ψηφιακής τεχνολογίας, υπάρχει πολύς κόσμος που προτιμά να εργάζεται με παραδοσιακά μέσα, όπως το χαρτί και το μολύβι. Πως όμως μπορεί κανείς, να μετατρέπει τις εργασίες του σε ψηφιακά αρχεία και να τις αποθηκεύει, αντί να μαζεύει ογκώδεις σημειώσεις σε βιβλιοθήκες; Η απάντηση είναι: το Rocketbook!

To Rocketbook είναι ένας συνδυασμός ενός φυσικού τετραδίου πολλαπλών χρήσεων και μίας ηλεκτρονικής εφαρμογής. Οι σημειώσεις και τα σχέδια που γράφονται επάνω του, μπορούν να ψηφιοποιηθούν, να διαμοιραστούν και να αποθηκευτούν σε προ επιλεγμένους φακέλους.

Ειδικότερα, το Rocketbook είναι ένα σημειωματάριο, μεγέθους Α4, που περιλαμβάνει 50 σελίδες. Στη βάση των σελίδων υπάρχουν 7 κουμπιά - εικόνες, που αντιστοιχούν σε αντίστοιχα διαδικτυακά μέσα διαμοιρασμού αρχείων (όπως το Dropox και το Google Docs) και στο e-mail του χρήστη. Ξεκινώντας κανείς, γράφει τα κείμενα και τα σχέδιά του επάνω στο τετράδιο. Αυτό μπορεί να το κάνει με οποιοδήποτε στυλό ή μολύβι, αλλά εάν το κάνει με ένα Pilot FriXion στυλό, μπορεί να διαγράψει όλες τις σημειώσεις του, τοποθετώντας το σημειωματάριο σε ένα κοινό φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το τετράδιο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί έως και 25 φορές. Όταν ο χρήστης επιθυμεί να μεταφέρει τις σημειώσεις του, μαρκάρει το κουμπί - εικόνα που θέλει, σκανάρει το τετράδιο με την κάμερα του smartophone του και τα αρχεία του μεταφέρονται αμέσως στον προορισμό τους.

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Spiral

Σχόλια