Τώρα όλοι μπορούν να έχουν φωτοβολταϊκά, ακόμα και αν δεν έχουν που να τα βάλουν!

Μέχρι τώρα οι ενοικιαστές, ή ακόμα και οι ιδιοκτήτες που δεν είχαν χώρο ή δικαιώματα στην οροφή της πολυκατοικίας που διέμεναν, δεν μπορούσαν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του κτιρίου τους. Ακόμα περισσότερο, στην Ελλάδα δεν είχε κανείς τη δυνατότητα να το κάνει, αφού νομικά δεν επιτρεπόταν η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για ιδιωτική χρήση.

Τώρα όμως μία εξαιρετική ιδέα από τις Η.Π.Α. και την νεοϊδρυόμενη εταιρία CloudSolar, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να υποστηρίξουν την πράσινη ενέργεια και να απολαύσουν τα οφέλη της, αποκτώντας τα ηλιακά τους πάνελ και τοποθετώντας τα στο ηλιακό πάρκο της εταιρίας.

Η CloudSolar στην προσπάθειά της να αυξήσει την ποσότητα της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά στη χώρα, επιτρέπει σε όποιον έχει οικολογική συνείδηση και ενδιαφέρον, να εμπλακεί στην παραγωγή και τελικά να συμβάλει ενεργά στην αύξηση της καθαρής ενέργειας. Έτσι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει από την εταιρία ένα ή περισσότερα ηλιακά πάνελ, τα οποία εγκαθίστανται στο φωτοβολταϊκό της πάρκο για 25 χρόνια, παράγοντας ηλεκτρικό ρεύμα που διοχετεύεται στο δίκτυο. Από τα έσοδα που έχει η εταιρία από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος στην επιχείρηση ηλεκτρισμού, κρατάει το 20% και το υπόλοιπό 80% το δίνει στον ιδιοκτήτη του / των πάνελ, παρέχοντάς του έτσι τη δυνατότητα να πληρώνει τη δικό του λογαριασμό ρεύματος και άρα, ουσιαστικά να καταναλώνει 100% πράσινη ενέργεια!

Ενδεικτικά, εάν ένα πάνελ κοστίζει 750$, η απόδοσή του στην 25ετία φτάνει στα 2.250$ στη εικοσιπενταετία, ενώ ο πελάτης απολαμβάνει παράλληλα κάθε κρατική φορολογική ελάφρυνση ή έκπτωση, που του αναλογεί από τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Η ιδέα της CloudSolar διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ιδέες παγκοσμίως την 3η εβδομάδα του φετινού Μαρτίου.

Spiral

Σχόλια