Βιοδιασπώμενη κούπα για καφέ εμποτισμένη με σπόρους

To σοκαριστικό νούμερο των 146.000.000.000 αντιστοιχεί στα άδεια, πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια του καφέ, που πετιούνται κάθε χρόνο μόνο στις Η.Π.Α.! Με αυτή την αφορμή και εστιασμένη στην οικολογία και το σεβασμό για το περιβάλλον, η Reduce.Reuse.Grow έχει αναπτύξει μία νέα κούπα, που ανάμεσα στο 100% των βιοδιασπώμενων συστατικών της περιλαμβάνει ενδημικούς σπόρους, γεγονός που σημαίνει ότι η απόρριψη ή η φύτευση του ποτηριού μπορεί να βοηθήσει την τοπική φυσική αναγέννηση.

Η "φυτεύσιμη" κούπα του καφέ είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένο χαρτί, προερχόμενο από τα τοπικά κέντρα ανακύκλωσης στην Καλιφόρνια, εντός του οποίου ενσωματώνονται ντόπιοι σπόροι. Στην επιφάνεια του ποτηριού έχει εκτυπωθεί μία περιγραφή των σπόρων που υπάρχουν εντός του υλικού και οδηγίες για τη φύτευσή του. Μετά τη χρήση, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει που θα φυτέψει το ποτήρι, έτσι ώστε να εμπλουτίσει το αγροτικό ή αστικό του περιβάλλον. Στη συνέχεια, αφού σκίσει και μουλιάσει την κούπα στο νερό για 5 λεπτά, μπορεί να τη φυτέψει. Εναλλακτικά, μπορεί να την απορρίψει στο περιβάλλον, όπου μέσα σε 180 μέρες δια διαλυθεί στα συστατικά της για να γίνει τροφή για τα υπόλοιπα φυτά. Επιπλέον, η κούπα μπορεί να απορριφθεί σε ειδικούς κάδους, με τους οποίους η εταιρία προμηθεύει τους πελάτες της, έτσι ώστε να συλλέγονται τα χρησιμοποιημένα τεμάχια και να αξιοποιούνται από άλλους οργανισμούς με δράσεις αναδάσωσης.

Το κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 0,02$, που είναι το ίδιο με άλλες βιοδιασπώμενες κούπες. Η Reduce. Reuse. Grow ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφοδιάσει με το προϊόν της πολλές καφετερίες σε όλο τον κόσμο, αν και προς ώρας την ενδιαφέρει κυρίως η τοπική αγορά της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Η επιχειρηματική ιδέα της "φυτεύσιμης" κούπας διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως τη δεύτερη εβδομάδα του φετινού Φεβρουαρίου.

SpiralΣχόλια