Έξυπνα κάδρα - εκτυπωτές φωτογραφιών με διασύνδεση online!

Όσο και να 'χει εξοικειωθεί ο κόσμος με τις διαδικτυακές πλατφόρμες διαμοιρασμού φωτογραφιών, το πιο βασικό σημείο ανάδειξης μίας φωτογραφίας παραμένει το κάδρο στον τοίχο. Αποβλέποντας στη βοήθεια των καταναλωτών, ώστε να μεταφέρουν τις φωτογραφίες τους από το κινητό τους, στους τοίχους του σπιτιού τους, η Wundershine ανέπτυξε ένα κάδρο, που ξεπερνά πολλά από τα εμπόδια που παρουσιάζονται κατά την εκτύπωση των ψηφιακών φωτογραφιών και επιτρέπει τους χρήστες να επικαιροποιούν τα κάδρα τους στον τοίχο όσο συχνά θέλουν.

Το σύστημα της Wundershine αποτελείται από ένα κάδρο - θερμικό εκτυπωτή (χωρίς μελάνι) και μία εφαρμογή - λογισμικό. Οι χρήστες επιλέγουν ανάμεσα σε ένα κάδρο - εκτυπωτή (Makerframe) και σε ένα συμβατό κάδρο (Reframe). Και οι δύο επιλογές κατασκευάζονται από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και έρχονται σε 3 σχέδια για εκτυπώσεις ίδιου μεγέθους 23 Χ 23 cm. Στη συνέχεια οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μία σειρά φωτογραφιών που θα ανεβαίνουν μέσω της εφαρμογής, από το κινητό τους στο κάδρο τους, όπως ακριβώς ανεβαίνουν στα social media.

Το Makerframe χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητά του να εκτυπώνει φωτογραφίες και να τις αναρτά μόνο του, απορρίπτοντας ταυτόχρονα την προηγούμενη αναρτημένη φωτογραφία. Τοποθετώντας κανείς μία λευκή κόλλα, ειδική για θερμική έγχρωμη εκτύπωση, στο επάνω μέρος του κάδρου και στέλνοντας την επιθυμητή εικόνα στο έξυπνο κάδρο ασύρματα μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής του από το κινητό του, η φωτογραφία εκτυπώνεται αυτόματα και τοποθετείται στην κατάλληλη θέση του κάδρου, αφού παράλληλα απορρίπτεται η παλιά. Οι χρήστες μπορούν να συλλέγουν τις απορριπτόμενες φωτογραφίες και να τις αποθηκεύουν σε ειδικά κουτιά αποθήκευσης που συνοδεύουν την αγορά του έξυπνου κάδρου.

Σε σχέση με το Makerframe το Reframe δεν παράγει εκτυπώσεις, μπορεί όμως να δέχεται εκτυπωμένες φωτογραφίες από το Makerframe ή, μέσω παραγγελίας, από την Wundershine στην τιμή των 2 δολαρίων / εκτύπωση.

Και τα δύο κάδρα είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελίες σε μειωμένες τιμές. Το Makerframe στην τιμή των 179,95 δολαρίων, ενώ το Reframe στην τιμή των 59,95 δολαρίων. Η εταιρία πιστεύει ότι θα αρχίσει τις αποστολές των προϊόντων της στις αρχές του 2016.

Η επιχειρηματική ιδέα αυτή αναδείχθηκε ως μία από τις 10 πιο επιτυχημένες ιδέες παγκοσμίως την τρίτη εβδομάδα του φετινού Φεβρουαρίου.


Σχόλια