Τώρα η... κληρονομιά έχει και ψηφιακό χαρακτήρα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν μία παράλληλη ζωή και δραστηριότητα στον ψηφιακό κόσμο. Στα social media, στα e-shops, στα επαγγελματικά τους και τα προσωπικά τους e-mails, διατηρούν τα προσωπικά τους στοιχεία και ενδεχομένως και μέρος των χρημάτων τους, διαφυλάσσοντάς τα με τους κωδικούς τους. Όμως όλες αυτές οι ιδιωτικές περιοχές, διασφαλισμένες με τις καλύτερες μεθόδους, παραμένουν απρόσβατες και ανεκμετάλλευτες, όταν κάποιος χάνει -για αντικειμενικούς λόγους- τη δυνατότητα πρόσβασης σ' αυτές: είτε εξαιτίας ασθένειας, είτε ακόμη και εξαιτίας θανάτου!


Αυτό είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα, όπου συγγενείς και φίλοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προστατέψουν και να διαχειριστούν τα ψηφιακά στοιχεία και τους ταμειακά αποθέματα σε e-wallets ή σε λογαριασμούς Pay Pal των δικών τους ανθρώπων. Όλα αυτά όμως συνέβαιναν μέχρι τη στιγμή που η Planned Departure, μία αγγλική started up, έδωσε στους χρήστες του διαδικτύου ένα εξαιρετικό εργαλείο για να οργανώσουν και προστατέψουν την ψηφιακή τους περιουσία, περνώντας τα δικαιώματά τους σε τρίτους.

Ο ιδρυτής της εταιρείας εμπνεύστηκε την επιχειρηματική ιδέα, όταν μετά το θάνατο του πατέρα του έδωσε μία πραγματικά μεγάλη μάχη για να ανακτήσει τους κωδικούς πρόσβασης και τις μυστικές απαντήσεις για τους λογαριασμούς του στο ίντερνετ. Έτσι, δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι χρήστες της μπορούν με μία εφάπαξ καταβολή της τάξης των 200 λιρών, ή εναλλακτικά με 20 λίρες το χρόνο, να ορίσουν όλους τους δικαιούχους των λογαριασμών τους, έναν προς ένα: από ταμειακά διαθέσιμα σε λογαριασμούς (όπως το Bitcoin ή το Air Miles), έως ευαίσθητα προσωπικά αρχεία (όπως φωτογραφίες, κείμενα, ηλεκτρονικά βιβλία και μουσική). Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί ακόμα και να δωρήσει τους ακόλουθούς του (στο Twitter για παράδειγμα) σε μία προσχεδιασμένη χορηγία, επιτρέποντας έτσι την διεκπεραίωση ενός φιλανθρωπικού σκοπού.

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα διακρίθηκε παγκοσμίως για την πρωτοτυπία της την τελευταία εβδομάδα του φετινού Ιανουαρίου.


Σχόλια