Έξυπνη χειρολαβή επιτρέπει τον εντοπισμό χαμένων και κλεμμένων ποδηλάτων!

Το ποδήλατο είναι ένα από τα παλαιότερα μέσα μετακίνησης, όπως επίσης και το πιο οικολογικό και ολοκληρωμένο μέσο μετάβασης. Η σχετική απλότητα αυτής της κατασκευής διαμορφώνει εξαιρετικές δυνατότητες συνδυασμού της με άλλα «έξυπνα» εργαλεία και προσθήκες. Αν και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες κατά καιρούς για την επίτευξη του «απόλυτου» ποδήλατου, η πιο πετυχημένη πρόταση έρχεται σήμερα από το smtrGRIPs: ένα μηχανισμό «τρία σε ένα», που καθιστά το ποδήλατό σας εξυπνότερο, ασφαλέστερο και ευκολότερα εντοπίσιμο.

Οι χρήστες εισάγουν ένα ζευγάρι μηχανισμών smrtGRIPs (ένα για κάθε μία από τις χειρολαβές) και τους συνδέουν στο smartphone τους μέσω bluetooth. Ακουστικά μηνύματα και δονήσεις καθοδηγούν τους ποδηλάτες στη διαδρομή τους με ασφάλεια, χωρίς οθόνες που αποσπούν την προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Οι χειρολαβές δονούνται για να υποδείξουν δεξιά ή αριστερή στροφή, καθώς και όταν κάποιοι από τους ποδηλατικούς συντρόφους μένουν πίσω. Η συνδεδεμένη εφαρμογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό χαμένων ποδηλάτων σε ένα συνωστισμένο πάρκινγκ, κάνοντας τις χειρολαβές να ηχούν με συγκεκριμένη μελωδία, ενώ όταν το ποδήλατο έχει κλαπεί, η εφαρμογή γνωστοποιεί το γεγονός στο δίκτυο GPS των χρηστών του smrtGRIPs. Όταν κάποιος από τους χρήστες πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το κλεμμένο ποδήλατο, τότε του στέλνεται μία επείγουσα ειδοποίηση, μαζί με τη θέση του.

Η επιχειρηματική ιδέα του smrtGRiPs διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, την τελευταία εβδομάδα του φετινού Ιανουαρίου.

Spiral


Σχόλια