Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro τρέχει μία νέα καμπάνια που παρουσιάζει κατοικίες προς πώληση με τρενάκι!

Η πώληση κατοικιών είναι μία δύσκολη υπόθεση, ακόμα και όταν ένα σπίτι είναι πραγματικά υπέροχο. Πως θα μπορούσε ένας μεσίτης ακινήτων να κάνει την πρώτη επίδειξη αξέχαστη για τον πελάτη; Την απάντηση δίνει η Ολλανδική Τράπεζα ABN Amro, η οποία έχει ξεκινήσει μία καμπάνια που βασίζεται σε μία τελείως εναλλακτική μέθοδο παρουσίασης κατοικιών.

Όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και η αγορά ακινήτων της Ολλανδίας ανακάμπτει πολύ δύσκολα τη τρέχουσα χρονική περίοδο. Για να βοηθήσει η ABN Amro σ’ αυτήν την κατεύθυνση, έχει διαμορφώσει μία καμπάνια, που περιλαμβάνει πολλές καινοτόμες ενέργειες, έτσι ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να προωθήσουν τα ακίνητά τους. Έτσι, κάποιοι μπορεί να κερδίσουν τη διαφήμισή τους στο ραδιόφωνο ή την προβολή της κατοικίας τους σε μία μεγάλη δημόσια διαφημιστική πινακίδα.

Όπως και να ‘χει, ένας από τους συμμετέχοντες στην καμπάνια κέρδισε μία τελείως ασυνήθιστη μέθοδο προβολής της προς πώληση κατοικίας του. Στο πλαίσιο μίας τηλεοπτικής διαφήμισης, τοποθετήθηκε μία ξύλινη γραμμή τραίνου μέσα και έξω από το σπίτι του. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να επιβιβαστούν στο μικρό τρενάκι και να ξεναγηθούνε στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια κανενός μεσίτη. Η βόλτα τους τελειώνει ευχάριστα με μία απότομη κατάβαση που τους καθιστά την ξενάγηση αξέχαστη!

Με τον τρόπο αυτό η ABN Amro έχει επιτύχει ένα μοναδικό τρόπο μάρκετινγκ, που συνδυάζει απόλυτα την ικανοποίηση του πελάτη με τη διαφήμιση της ίδιας της Τράπεζας.

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες (και παράξενες) επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως κατά τη δεύτερη εβδομάδα του φετινού Δεκεμβρίου.

Spiral

Σχόλια