Ένα καφέ χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Το σύγχρονο φαινόμενο μίας ομάδας φίλων που κάθονται όλοι μαζί, ενώ ταυτόχρονα κοιτούν όλοι τα smartphone τους, αφήνει μία άσχημη εντύπωση, ειδικότερα στους καταστηματάρχες που βλέπουν την ατμόσφαιρα στο καφέ ή του εστιατορίου τους να καταστρέφεται τελείως. Αν και στο κοντινό παρελθόν έχουμε δει επιχειρήσεις που παρέχουν εκτπώσεις σε αυτούς που συμφωνούν να αφήσουν τις συσκευές τους στην είσοδο (π.χ. Singpore’s Social Rehab), τώρα ένα καφέ μπαρ του Καναδά, το Faraday, έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό αρχιτεκτονικο σχεδιασμό, όπου όλα τα κινητά τηλέφωνα και τα wifi σήμματα μπλοκάρονται.


Λειτουργώντας στο Chinatown Experiment pop-up space στο Βανκούβερ, το καφέ μπαρ διαμόρφωσε μέσα στο κτίριο μία μικρότερη κατασκευή, σαν μία μεγάλη σπηλιά της οποίας τα υλικά είναι ικανά να μπλοκάρουν κάθε ηλεκτρικό σήμα. Από τη στιγμή που εισέλθει κάποιος επισκέπτης, το κινητό του ή η ταμπλέτα του χάνουν το σήμα τους και δεν το βρίσκουν, όσο παραμένουν εκεί.

Η ιδέα αυτή έχει ως αποτέλεσμα να ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν ένα διάλλειμμα από τις συσκευές τους και να συνομιλήσουν. Ο καλλιτέχνης Julian Thomas, που έχει σχεδιάσει το καφέ, σημειώνει: «Ήθελα να σχεδιάσω ένα χώρο, όπου δεν θα χρειάζεται να λες σε κάποιον να σταματήσει. Η διαρρύθμιση του δωματίου και τα υλικά επιτρέπουν τον κόσμο να κινείται ελεύθερα και να καθορίζει μόνος του τα όριά του».

Η επιχειρηματική ιδέα του Faraday αναδείχθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες ιδέες παγκοσμίως την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Spiral

Σχόλια