Φορητή μηχανή καφέ και θερμός σε ένα ποτήρι!

Στο σημερινό πολυάσχολο κόσμο, μερικές φορές ο χρόνος για ένα καφέ είναι πολυτέλεια. Έχουμε δει συχνά σε καφέ μπαρ ή σε σουπερμάρκετ χειροκίνητες μηχανές για καφέ φίλτρου. Όμως δεν είδαμε μέχρι σήμερα μία τέτοια μηχανή να αποτελεί την ίδια στιγμή και ένα θερμός για καφέ.

Η Camila Company έχει δημιουργήσει μία πρωτότυπη συσκευή για το φιλτράρισμα και τη διατήρηση της θερμότητας του καφέ μέσα σε ένα ποτήρι, όπου συνδυάζεται φρεσκάδα του καφέ, παράλληλα με την ασφαλή χρήση,ακόμα και σε συνθήκες μετακίνησης.


H εταιρεία δημιούργησε λοιπόν, μία συσκευή η οποία περιλαμβάνει 3 εύκολα καθοριζόμενα μέρη, τα οποία εξασφαλίζουν όχι μόνο τη διατήρηση της θερμοκρασίας του καφέ, αλλά και την αποφυγή της υπερβολικής ζύμωσής του με το νερά. Ο χρήστης τοποθετεί τον αλεσμένο καφέ στο εξωτερικό δοχείο και το συμπληρώνει με το απαραίτητο ζεστό νερό. Μετά από λίγο που έχει ζυμωθεί ο καφές με το νερό, τοποθετείται το εσωτερικό δοχείο με πίεση προς τα κάτω, το οποίο διαχωρίζει και στραγγίζει τον αλεσμένο καφέ από το νερό. Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι μετά από το στράγγισμα του καφέ, ο καφές δεν έρχεται πλέον σε επαφή με το νερό, ώστε να προκαλείται υπερζύμωσή του. Στη συνέχεια τοποθετείται ένα καπάκι με μία οπή, η οποία μπορεί να διατηρήσει τον καφέ ζεστό και χωρίς να χύνεται κατά τη μετακίνηση του χρήστη.

Η συσκευή είναι ανοξείδωτη και χωρά μία μεγάλη κού-πα καφέ και διατίθεται στην τιμή των 30€ (βλ.http://shop.gamilacompany.com/impress/) .

Η επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε ως μία από τις καλύτερες ιδέες παγκοσμίως την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

SpiralΣχόλια