Ιστοσελίδα ανοίγει το δρόμο για νόμιμη αναδημοσίευση βιβλίων

Η ιστοσελίδα Unglue.it είναι η πρώτη ιστοσελίδα που ανοίγει τη γνώση σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα που εφάρμοσε στην πράξη ο ιδρυτής της, Eric Hellman, Ph.D, έχει ως εξής: η ιστοσελίδα ενθαρρύνει τους χρήστες της να προτείνουν ένα βιβλίο, το οποίο επιθυμούν να είναι διαθέσιμο στον κόσμο χωρίς νομικούς περιορισμούς και εάν αρκετοί άνθρωποι κάνουν τη δωρεά τους στη συγκεκριμένη καμπάνια, τότε η Unglue.it εξασφαλίζει τις απαραίτητες άδειες. Στη συνέχεια το βιβλίο ανοίγει για κάθε ενδιαφερόμενο και αυτός με τη σειρά του μπορεί να το διαθέσει ηλεκτρονικά με e-mail και μέσω των social media.

Προσφάτως η Unglue.it  αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα, όταν η Amazon σταμάτησε την εξυπηρέτηση πληρωμών για την εταιρεία, αφού αποφάσισε ότι τέτοιου είδους συναλλαγές δεν τη συμφέρουν. Παρόλα αυτά όμως, η εταιρεία βρήκε ένα νέο μοντέλο πληρωμής και ήδη έχει καταφέρει να δημοσιεύσει αρκετά βιβλία.

Σε συνέντευξή του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αναφέρει ότι η ιδέα του ήρθε εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες ή πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, όπου πολλές από τις εκδοτικές εταιρείες δεν επιτρέπουν τη διάθεση των βιβλίων τους. Επισημαίνει εξάλλου, ότι πρόκληση για αυτόν αποτελεί να εργάζεται με έξυπνους ανθρώπους. Στόχος της επιχείρησης για τα επόμενα 5  χρόνια είναι η δημοσίευση 10.000 βιβλίων.

Η Unglue.it διακρίθηκε την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου ως μία από τις καλύτερες ιδέες παγκοσμίως.Σχόλια