Τι να προσέξεις όταν δημιουργείς υλικό για email με στόχο την πώληση!

Η δημιουργία υλικού για καμπάνιες email μάρκετινγκ μπορεί να γίνουν σκέτος πονοκέφαλος στον οποιοδήποτε. Ιδίως αν προσπαθείς να πωλήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ή να ζητήσεις μία δωρεά, που θα λειτουργούν είτε ως μέρος ενός newsletter, είτε με την πώληση ως μοναδικό σκοπό του email σου. Θέλεις σίγουρα να φωτίσεις όλα τα σημεία και να ΔΟΥΝ οι αναγνώστες την προσφορά σου.

Συνέθεσα κάποιες ιδέες που μπορείς να σκεφτείς και να εφαρμόσεις όποτε γράφεις κείμενο ή συνθέτεις υλικό για να πωλήσεις στα email σου.

Οφέλη- Είναι σημαντικό να απαντάς στις ερωτήσεις του αποδέκτη σου: «Τι θα κάνει αυτό το προϊόν ή αυτή η υπηρεσία για μένα;», «Πώς θα κάνει την ζωή μου πιο εύκολη;». Δεν θα ενδιαφερθεί για τα φίνα χαρακτηριστικά που του προσφέρεις χωρίς πρώτα να φτάσεις στην καρδιά, στο «ΓΙΑΤΙ» δηλαδή τα χρειάζεται. Πολλές επιχειρήσεις εστιάζουν στον εαυτό τους αντί στους παραλήπτες, οι οποίοι τελικά, αυτοί πρέπει να είναι πάντα το σημείο εστίασης.

Χρησιμοποίησε Υποκεφάλαια. Το να τραβήξεις την προσοχή του αναγνώστη με υποκεφάλαια είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τεμαχίζει τις σκέψεις σου και φτάνει γρήγορα στην καρδιά αυτού που πωλείς.

Γράψε σε μικρά κομμάτια. Πρέπει να φτάσεις στην ουσία γρήγορα με σύντομες παραγράφους. Πότε διάβασες τελευταία φορά ένα ολόκληρο press release σε ένα email; Είναι δύσκολο να γίνει, κανείς δεν έχει τον χρόνο, πρέπει να πεις την ιστορία σου γρήγορα. Αν οι αναγνώστες σου θέλουν περισσότερες πληροφορίες, πρόσθεσε ένα link στο οποίο μπορούν να τις βρουν.

Χρησιμοποίησε bullet points. Τα bullet points τεμαχίζουν και παρουσιάζουν την ουσία και τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι αναγνώστες, με μια γρήγορη ματιά. Αυτή είναι μια πολύ διαδεδομένη τακτική γραφής για email και για το web γενικότερα.

Πάρε μαρτυρίες πελατών. Τίποτα δεν πωλεί το προϊόν ή την υπηρεσία σου καλύτερα από τους πελάτες σου. Αλλά το να πάρεις την μαρτυρία σωστά είναι ουσιώδες. «μου αρέσει αυτό το προϊόν» δεν είναι και πολύ καλή. Πρέπει να φαίνεται γιατί προτιμούν το προϊόν σου. «μου αρέσει αυτό το προϊόν γιατί εξοικονόμησα €500 από φόρους τον χρόνο» περιγράφει μια καλύτερη ιστορία. Πρόσθεσε το αληθινό όνομα τους πελάτη σου και την πόλη του ή την εταιρία από όπου προέρχεται, για περισσότερη αξιοπιστία.

Τοποθέτησε σωστά την επικεφαλίδα (ή το θέμα). Σκέψου πρώτα το θέμα ή την επικεφαλίδα καθώς είναι το ποιο σημαντικό κομμάτι στο email σου. Μέσα σε 40 – 50 χαρακτήρες πρέπει να επικοινωνήσεις τι πρόκειται να λάβουν από το email σου οι αναγνώστες.

Γράψε σαν να μιλάς. Όταν μιλάς με τους πελάτες σου ή τους ενδιαφερόμενους δεν χρησιμοποιείς μεγάλες βαρετές προτάσεις. Πιθανότατα προσπαθείς να είσαι μεστός και συζητήσιμος. Έτσι πρέπει να είναι και το περιεχόμενο του email υλικού σου.

Ζήτα την παραγγελία. Ζήτησε να δράσει ο αναγνώστης, κάνε δηλαδή «call to action». Το call to action είναι το link «Αγόρασε Τώρα» ή το «Κάλεσε στο Τηλέφωνο…». Είναι ουσιαστικά αυτό που θέλεις να κάνει ο αναγνώστης σου. Πρέπει να τοποθετείς το call to action κάπου ψηλά ώστε να μην χρειάζεται να κατεβαίνει μέσα στην οθόνη ο παραλήπτης για να το δει. Μην διστάζεις να είσαι οξύς, γιατί αν αυτό τους είπες πως θα πάρουν τότε αυτό θέλουν και έτσι το περιμένουν. Χρησιμοποίησε ημερομηνίες λήξης και έντονα χρώματα. Τοποθέτησε link όπου μπορείς στο mail σου για να πείσεις τους αναγνώστες σου να δράσουν τώρα.

Δημήτρης Λιώρης

Σχόλια