1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας στην Καλαμαριά

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται από ανθρώπους και φορείς σε όλη την Ελλάδα, για τον 1ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας στην Καλαμαριά, που διοργανώνουν  το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρε ίν» τ η ς Κ.Ε.Δ.ΚΑ. (www.kedka.gr) και το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του Α.Π.Θ.

Παρόλη τη θερινή ραστώνη, ο κόσμος ενδιαφέρεται και εργάζεται συστηματικά για να αναδείξει τις επαγγελματικές του ικανότητες στο πεδίο της επιχειρηματικής δράσης. Από την άλλη πλευρά διάφοροι φορείς, όπως Πανεπιστήμια και Γραφεία Διασύνδεσης, μεγιστοποιούν την προσπάθειά τους, ώστε να ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες των νέων για εργασία και επαγγελματική αποκατάσταση.Δύο μόλις βήματα απέχουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες από την υποστήριξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου:
  1. Υποβολή των προσωπικών τους στοιχείων στη «Φόρμα δήλωσης συμμετοχής στον 1ο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που βρίσκεται στο www.kedka.gr
  2. Περιληπτική, αλλά σαφής περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας (max 300 λέξεις) και η αποστολή της στο Επιχειρείν, έως τις 30/10/2012, είτε η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ά (epixeirein@kedka.gr), είτε ταχυδρομικά με συστημένο (Επιχειρείν, Δημοτική Αγορά Φοίνικα, 55134, Καλαμαριά).
Στη συνέχεια οι υποβληθείσες επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν από στελέχη της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. και του Α.Π.Θ., βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, τα κυριότερα των οποίων αφορούν σε:
  • Ο βαθμός που ιδέα αποτελεί τεχνολογική ευκαιρία
  • Ο βαθμός που η ιδέα καλύπτει υφιστάμενο κενό αγοράς
  • Ο βαθμός που η ιδέα αφορά σε νέο προϊόν / υπηρεσία
  • Ο βαθμός που η ιδέα αφορά τη δημιουργία νέας επιχειρησιακής διαδικασίας.
Από τις αξιολογημένες ιδέες, θα βραβευθούν οι 3 καλύτερες (με βραβείο που θα προσδιοριστεί κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού), ενώ οι φορείς των 30 καλύτερων ιδεών:
  • Θα υποστηριχθούν κατά τη σύνταξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων από στελέχη της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. και του Α.Π.Θ., καθώς και από υποψήφιους Διδάκτορες του Α.Π.Θ.
  • Θα εκπαιδευτούν στο αντικείμενο της Διοικητικής Λειτουργίας των επιχειρήσεών τους
  • Θα υποστηριχθούν σε πρακτικά θέματα, τόσο κατά την ίδρυση , όσο και κατά τη λειτουργία της επιχείρησής τους.
Από τα 30 Επιχειρηματικά Σχέδια που θα συνταχθούν, θα επιλεγούν τα 10 καλύτερα, τα οποία θα κατευθυνθούν σε χρηματοδοτήσεις, είτε μέσω του προγράμματος της Ε.Ε. “Progress”, είτε μέσω του προγράμματος της Γ.Γ.Ν.Γ. για την επιχειρηματικότητα των νέων με τίτλο: "Κυψέλες Επιχειρηματικότητας" (HUBs), είτε ακόμα και μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων.

SpiralΣχόλια