Επιχειρηματικές ιδέες: Σοκολάτα μεταφέρει προσωπικά μηνύματα επαυξημένης πραγματικότητας!

Μετά την γερμανική καινοτομία των Qkies, όπου κάθε καταναλωτής μπορούσε να «σκανάρει» τον κωδικό του προϊόντος, ώστε να κατευθυνθεί σε ένα βίντεο, μία φωτογραφία ή ένα προσωπικό μήνυμα, η γνωστή σε όλους μας Lacta υιοθετεί ένα νέο σύστημα «επαυξημένης» πραγματικότητας, ώστε κάθε καταναλωτής της να μπορεί να μεταφέρει ένα ιδιαίτερο μήνυμα σε κάποιο φίλο του.

Χάρις σε μία ελεύθερη Android και iPhone εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας της OgilvyOneWorldwide Athens, οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους για να στέλνουν ένα μήνυμα σε κάποιο φίλο τους μέσω της συσκευασίας της Lacta. Αρχικά συνθέτουν το μήνυμά τους στην σχετική εφαρμογή της Lacta (που έχουν εν τω μεταξύ κατεβάσει). Στη συνέχεια διαλέγουν το όνομα του φίλου ή φίλης που επιθυμούν να στείλουν το μήνυμα από τη λίστα των φίλων τους στο Facebook. Γράφουν το μήνυμα και το στέλνουν. Τελικά, ο αποδέκτης λαμβάνει μία ειδοποίηση από το Facebook και εφόσον έχει κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή, η κάμερα του τηλεφώνου του ξεκινά αυτομάτως να λειτουργεί, αποκαλύπτοντας το μήνυμα πάνω στη συσκευασία της Lacta.

Είναι μία καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρεται μέσω των πελατών, οι οποίοι μπορούν να εξατομικεύσουν τα προϊόντα μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της «επαυξημένης» πραγματικότητας.

Η καινοτομία της Lacta επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, ως μία από τις 10 καλύτερες ιδέες παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2012.​

Spiral

Σχόλια