Επιχειρηματικές ιδέες: Εμπορικό κατάστημα μετατρέπεται σε φάρμα!

Η καλλιέργεια λαχανικών σε αστικό περιβάλλον είναι ένα αρκετά δημοφιλές θέμα τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε ταράτσες ή μπαλκόνια κατοικιών. Τον περασμένο μήνα ένα άδειο εμπορικό κατάστημα στην περιοχή Hackney του Λονδίνου μετατράπηκε στην πρώτη αστική φάρμα στον κόσμο!

Το "FARM: shop" (http://farmlondon.weebly.com) είναι δημιούργημα της εταιρείας "Something & Son", μία κίνηση για την αειφορία, η οποία υποστηρίζεται από την τοπική αρχή, ως μέρος μίας ευρύτερης κίνησης για την καλλιτεχνική χρήση των κενών αστικών χώρων. Αποστολή του είναι η διαπίστωση για το πόσα τρόφιμα μπορούν να παραχθούν σε ένα κοινό εμπορικό κατάστημα, καθώς και η εκπαίδευση και η παρακίνηση των κατοίκων του Λονδίνου.

Στα σχέδιά του περιλαμβάνονται ένα ορνιθοτροφείο στην ταράτσα, μία δεξαμενή με ψάρια στο μπροστινό μέρος του καταστήματος, καθώς και η εκτροφή άλλων ζώων. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό νέων τεχνολογιών και παραδοσιακών μεθόδων, καλλιεργούν ένα σημαντικό αριθμό φρούτων και λαχανικών εντός του καταστήματος. Στον επάνω όροφο του καταστήματος υπάρχει χώρος για συνεδρίες συνεργατών και υπαλλήλων, καθώς και ένα καφέ—μπαρ, όπου σερβίρονται μεταξύ άλλων και τα παραγόμενα προϊόντα.

Η «φάρμα» ενοικιάζεται επίσης για διάφορα events και πάρτι, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην εκπαίδευση των πολιτών για το πώς μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά στο σπίτι τους. Σύνθημά τους: «Ψώνισε, Φάε, Πιες, Καλλιέργησε, Δούλεψε, Παίξε»!

H επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε ως μία από τις 10 πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2011.​

Spiral

Σχόλια