Επιχειρηματικές ιδέες: Αυθεντικές εμπειρίες για επισκέπτες του Βερολίνου!

H εταιρεία Gidsy από την πόλη του Βερολίνου, διαφημίζεται ως «μία κοινοτική αγορά για αυθεντικές εμπειρίες».

Στην ιστοσελίδα της (www.gidsy.com) μπορεί ο καθένας να προτείνει οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει μία καλή και αυθεντική εμπειρία στην πόλη, είτε για τους Βερολινέζους, είτε για τους τουρίστες της. Με τον τρόπο αυτό, ο οποιοσδήποτε επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να βρει πολύ απλά τη δραστηριότητα που τον ενδιαφέρει και να δηλώσει τη συμμετοχή του.

Από το να ξεναγηθεί κανείς στην πόλη και τα αξιοθέατά της από κάποιον που γνωρίζει καλά την τοποθεσία, μέχρι γεύματα σε μοντέρνα και εξειδικευμένα εστιατόρια με κορυφαίους chef, ή ακόμη και «φυσικούς περιπάτους με πρωτόγονους ανθρώπους», όλα αυτά αποτελούν εναλλακτικές επιλογές για κάθε ενδιαφερόμενο.

Αυτοί που ανεβάζουν τις προτεινόμενες δραστηριότητες, το κάνουν δωρεάν, ωστόσο όταν «κλείνεται» μία δραστηριότητα, η Gidsy αμείβει τους ανθρώπους αυτούς με 10% επί της τιμής της υπηρεσίας. Για παράδειγμα η ξενάγηση στα καλύτερα εμπορικά μαγαζιά της πόλης χρεώνεται με 5€ (και αμείβεται με 0,5€ / περίπτωση), ένα παραδοσιακό πρωινό με 12€ και η συμμετοχή σε τοπικά καλλιτεχνικά work-shops με 10€.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται προς το παρόν στο Βερολίνο και τη Νέα Τόρκη, αλλά ελπίζει να επεκταθεί σύντομα. Γιατί μία συνεργασία με την τουριστικά ανεπτυγμένη Ελλάδα να μην είναι ενδιαφέρουσα για την εταιρεία;

Η επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε ως μία από τις 10 πιο επιτυχημένες ιδέες παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2011.​H εταιρεία Gidsy από την πόλη του Βερολίνου, διαφημίζεται ως «μία κοινοτική αγορά για αυθεντικές εμπειρίες».

Spiral

Σχόλια