Επιχειρηματικές ιδέες: Στην Ολλανδία οι λαχανόκηποι είναι στις ταράτσες!

Μία μικρή εταιρεία από την Ολλανδία, η Dakboerin, εισήγαγε στην χώρα της μία νέα καινοτόμα υπηρεσία, που αφορά στο σχεδιασμό, κατασκευή και διαχείριση κήπων λαχανικών σε ταράτσες κατοικιών, σχολείων, γραφείων και εστιατορίων.

Η ιδρυτής της επιχείρησης Annelies Kuiper, με προσωπικό ενδιαφέρον για την αειφορία και τη βιολογική καλλιέργεια, εμπνεύστηκε την επιχειρηματική ιδέα λίγους μήνες πριν, όταν διάβασε ένα άρθρο στο ηλεκτρονικό περιοδικό "Green Amsterdam" αναφορικά με τις μεγάλες αποστάσεις που διανύονται για να μεταφερθούν στους καταναλωτές τα βιολογικά τρόφιμα.

Η Darkboerin σχεδιάζει τους κήπους λαχανικών για τις στέγες των κτιρίων σε αστικά περιβάλλοντα και δουλεύοντας με άλλους ειδικούς, υπολογίζει τις ανοχές των κτιρίων και διαμορφώνει έτσι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε εφαρμογής. Προσφέροντας μία μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων, χρησιμοποιεί μόνο βιολογικούς σπόρους, που φυτεύονται σε ένα ελαφρύ φυσικό υπόστρωμα, το οποίο προστατεύει τα δομικά υλικά του κτιρίου από την υγρασία.

Η εταιρεία πιστεύει ότι οι κήποι στις ταράτσες, μπορούν να βελτιώσουν το οικολογικό προφίλ των επιχειρήσεων, παρέχοντας στους υπαλλήλους τους ένα ελκυστικό εξωτερικό περιβάλλον με θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα.

Η Dakboerin κέρδισε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό "New Venture Business Plan" στην κατηγορία της Καινοτομίας στη Βιοποικιλότητα, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο 2011 στο Λονδίνο.​

Spiral

Σχόλια