Επιχειρηματικές ιδέες: Καλλιτεχνικά σχέδια μετατρέπονται σε desktops!

H ηλεκτρονική επιχείρηση Kuvva παρουσιάζεται ως μία πλατφόρμα στο διαδίκτυο, η οποία διαμορφώνει εκλεπτυσμένα καλλιτεχνικά σχέδια και τα παρέχει σε χρήστες του Twitter ως backrounds, τόσο στο λογαριασμό τους, όσο και στο desktop του υπολογιστή τους.

Αποστολή της επιχείρησης είναι «να μετατρέψει το νεκρό χώρο σε δημιουργικό χώρο». Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Απρίλιο του 2011, δημοσιεύοντας 7 διαφορετικά, υψηλής ποιότητας, σχέδια, φτιαγμένα από ιδιαίτερα ταλαντούχους καλλιτέχνες, κάθε εβδομάδα, για χρήστες του διαδικτύου που ευαρεστούνται με τη σύγχρονη εικαστική τέχνη, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στο λογαριασμό τους στο Twitter. Έκτοτε η πλατφόρμα 4πλασιάστηκε σε μέγεθος και διαμοιράστηκε σε 1,6 εκατομμύρια χρήστες του Twitter! Για να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις του κοινού της η επιχείρηση, έχει δημιουργήσει πρόσφατα μία εφαρμογή η οποία μεταφέρει την πλατφόρμα της Κuvva στο Desktop του προσωπικού υπολογιστή ή του Mac του χρήστη. Η Kuvva βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση για σχεδιαστές, καλλιτέχνες, φωτογράφους και εταιρείες για συνεργασία και σχεδιάζει να μπει δυναμικά σε εφαρμογές social networks (όπως το Tumblr), κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και σε τηλεοπτικές εφαρμογές.

Η επιτυχία της Kuvva αναδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι φανατικοί χρήστες των social media, οι οποίοι θέλουν τα προσωπικά τους προφίλ, να μπορούν να αντανακλούν το προσωπικό τους στυλ όχι μόνο με λέξεις, αλλά και με εικόνες.

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες ιδέες παγκοσμίως τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου 2011.​

Spiral

Σχόλια