Επιχειρηματικές ιδέες: Εστιατόριο με εικονικό μενού!

Όταν κάθεται κανείς σε ένα εστιατόριο, προσπαθώντας να διαλέξει τι θα φάει από ένα μενού, που πρώτη φορά βλέπει, αντιμετωπίζει συχνά ένα δίλημμα αναφορικά με το τι να παραγγείλει. Ένα νέο όμως σύστημα παραγγελίας στο Inamo Restaurant του Λονδίνου, διευκολύνει τους πελάτες να ξεπεράσουν την όποια αβεβαιότητα, περιγράφοντας και εικονίζοντας κάθε μία επιλογή από το μενού.

Το εστιατόριο αυτό χρησιμοποιεί μία μοναδική τεχνολογία, αποκαλούμενη "e- Table", η οποία είναι σχεδιασμένη, ώστε να δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον πελάτη. Σε όλη την οροφή του καταστήματος είναι τοποθετημένοι ειδικοί προτζέκτορες, οι οποίοι μετατρέπουν τα τραπέζια σε οθόνες. Χρησιμοποιώντας ο πελάτης, ένα mousepad αφής στο τραπέζι, μπορεί να ξεναγηθεί στο διαδραστικό περιβάλλον παραγγελίας και μάλιστα να βλέπει την αναπαράσταση της επιλογής του μέσα στο πιάτο του!

Επίσης, το σύστημα επιτρέπει τους πελάτες να εισάγουν οι ίδιοι τις παραγγελίες τους, να αλλάζουν τον τύπο της προβολής, από ένα τραπεζομάντηλο της αρεσκείας τους, μέχρι και σε μία ζωντανή προβολή από τις δραστηριότητες ετοιμασίας στην κουζίνα. Επιπλέον, έχουν την επιλογή να παίξουν παιχνίδια μεταξύ τους, να ενημερωθούν για τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, ή ακόμα και να παραγγείλουν ταξί.

Η πρωτοτυπία του συστήματος έγκειται στο ότι η εμπειρία του πελάτη γίνεται πιο άμεση και διασκεδαστική, καθώς και στη δυνατότητα εκμετάλλευσης χορηγιών και διαφημίσεων.

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ιδέες παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου 2011.​

Spiral

Σχόλια