Επιχειρηματικές ιδέες: Ένας κήπος σε σπείρα!

Η κηπουρική σε γλάστρες είναι μια διασκεδαστική ιδέα που ταιριάζει θαυμάσια στο αστικό περιβάλλον, αλλά απαιτεί πολύ χώρο. Σήμερα οι καταναλωτές απαιτούν πιο αποδοτικές λύσεις, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν περισσότερα φυτά σε λιγότερο χώρο.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσε η εταιρεία Whirligro από τη Σκωτία, προτείνοντας μία σωληνοειδή κατασκευή, σε σχήμα σπείρας, που ανεβάζει σταδιακά τα φυτά από το έδαφος και επιτρέποντας μία μεγαλύτερη παραγωγή. Κάθε μονάδα Whirligro, στηριζόμενη σε έναν κεντρικό κάθετο άξονα, μπορεί να φέρει έως και 30 φυτά, σε μία έκταση μικρότερη από 1 τετραγωνικό μέτρο!

Τα φυτά μεγαλώνουν μέσα σε τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στο σπειροειδή σωλήνα, αποκλείοντας με φυσικό τρόπο τα ζιζάνια. Επιπλέον, μειώνεται κατακόρυφα η όποια πιθανότητα προσβολής από εχθρούς, καθώς τα φυτά είναι σε απόσταση από το έδαφος. Το πότισμα μπορεί να γίνεται με το χέρι ή με ένα μικρό αρδευτικό σύστημα με σταγονίδια.

Ανάλογα με το μέγεθος, το προϊόν της εταιρείας κοστίζει από 55—140 λίρες (περίπου 60—160 ευρώ). Έτσι, δεν υφίσταται πλέον κανένας περιορισμός στην αστική κηπουρική και ο κάθε ερασιτέχνης κηπουρός μπορεί να έχει ένα μεγάλο κήπο σε ένα μικρό μπαλκόνι.

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 2011, ως μία από τις καλύτερες 10 επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως.​

Spiral

Σχόλια