Επιχειρηματικές ιδέες: Ένα τεχνικό εργαστήριο για ιδιώτες.

Μέχρι σήμερα, το να μετατρέψει κάποιος την προσωπική του πρωτότυπη ιδέα, σε πραγματικό προϊόν, ήταν εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού ή χώρου. Η εταιρεία Techshop στις Η.Π.Α., διαθέτοντας 3 εργαστήρια με πλήρη εξοπλισμό σε διαφορετικές πόλεις, παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα σχέδιά τους σε πραγματικότητα.

Όλοι οι επίδοξοι δημιουργοί ή εφευρέτες, με αντάλλαγμα μία μηνιαία συνδρομή, μπορούν να χρησιμοποιούν το εργαστήριο της περιοχής τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες των ειδικών της εταιρείας. Η εταιρεία διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, υπολογιστές, λογισμικό, τρισδιάστατους εκτυπωτές, αίθουσες συσκέψεων και εκπαίδευσης, αποθήκες, ακόμα και καταστήματα λιανικής για αναλώσιμα υλικά. Η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στα 90€ ανά άτομο, ενώ σε φοιτητές και εταιρείες παρέχονται ιδιαίτερες τιμές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επισημαίνει: «Αποστολή της Techshop είναι να στρατολογήσει, να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει κάθε έναν -από χομπύστα έως εφευρέτη και από επιχειρηματία έως σπουδαστή ή καλλιτέχνη– παρέχοντάς του ειδικές εγκαταστάσεις, εργαλεία και τεχνογνωσία. Μειώνουμε τα εμπόδια για δημιουργικότητα παρέχοντας εργαλεία που δεν μπορεί να βρει κανείς, παρά μόνο σε μεγάλες εταιρείες».

Η επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε παγκοσμίως, ως μία από τις καλύτερες 10 επιχειρηματικές ιδέες τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου 2011.​

Spiral

Σχόλια