Επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες: Greenhotels.gr.

H ιστοσελίδα "Green Hotels" (www.greenhotels.gr) είναι μία ελληνική ιδέα που έχει διακριθεί διεθνώς για την πρωτοτυπία της!

Καθώς τα ξενοδοχεία αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις πράσινες πρακτικές, κάνει μεγάλη αίσθηση μία ιστοσελίδα, η οποία τα αναδεικνύει και βοηθά τους οικολογικά σκεπτόμενους τουρίστες να τα βρουν. Στην πραγματικότητα η "Green Hotels" δεν είναι μόνο ένας μηχανισμός προβολής οικολογικών ξενοδοχείων και κρατήσεων κλινών, αλλά επιπλέον εφαρμόζοντας συγκεκριμένες διαδικασίες, κατατάσσει τα ξενοδοχεία ανάλογα με το βαθμό της περιβαλλοντικής τους ευθύνης.

Για να ενταχθεί ένα ξενοδοχείο στο δίκτυο των Green Hotels, θα πρέπει να χρησιμοποιεί λειτουργικά συστήματα και μεθόδους που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και θα πρέπει να εφαρμόζει τις αρχές της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Οικολογικές πρακτικές θεωρούνται τα συστήματα εξοικονόμησης νερού, η μείωση των αποβλήτων, η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα τοπικά προϊόντα. Βάσει αυτών των πρακτικών το κάθε ξενοδοχείο παίρνει μία βαθμολογία ως "Eco Hotel" και κατατάσσεται στις κατηγορίες A, B και C. Έτσι, οι προσδοκώμενοι πελάτες μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα μέσω σχετικού χάρτη το ξενοδοχείο της αρεσκείας τους και να κάνουν απευθείας την κράτησή τους.

Η ιστοσελίδα "Green Hotels" είναι μία ιδέα της ελληνικής εταιρείας m Solutions, που βοηθά τους περιβαλλοντικά ευαίσθητους τουρίστες να βρουν εξίσου περιβαλλοντικά ευαίσθητα ξενοδοχεία.

Η επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως τον Ιανουάριο του 2011.

Spiral

Σχόλια