Επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες: e-Shop για προϊόντα από ανακτώμενα υλικά.

Η ιδέα του μήνα προέρχεται από την Ελλάδα! Η ελληνική εταιρεία Yiuco δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (www.yiuco.com), στο οποίο επιτρέπεται να πωλούνται μόνο προϊόντα από ανακτώμενα, ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Οικολογικά σκεπτόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να προβάλουν τα προϊόντα που θέλουν να πουλήσουν. Δακτυλίδια φτιαγμένα από παλιά πληκτρολόγια ή σανδάλια φτιαγμένα από ανακυκλωμένα ελαστικά, αποτελούν μόνο λίγα από τα παραδείγματα προϊόντων που εκτίθενται στο κατάστημα. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να ψάξουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν ανά κατηγορία προϊόντος ή ακόμα και ανάλογα με την προέλευσή τους: ανάκτηση, ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση.

Το να κάνει κανείς το κατάστημά του στο Yiuco είναι εντελώς δωρεάν και δεν υπάρχουν κόστη συναλλαγών ή άλλες αμοιβές μέχρι την Άνοιξη του 2011. Από την Άνοιξη και μετά η Yiuco θα εισπράττει 0,1€ ανά εκτιθέμενο προϊόν κάθε 3 μήνες και 3,5% ανά συναλλαγή.

Επιπλέον, η δυναμική της επιχειρηματικής αυτής ιδέας αναδεικνύεται από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των οικολογικά σκεπτόμενων καταναλωτών, καθώς και από τη δυνατότητα των κατασκευαστών να βρίσκουν σε πολύ χαμηλές τιμές, υλικά προϊόντα ανάκτησης ή ανακύκλωσης.

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011, ως μία από τις καλύτερες 10 ιδέες παγκοσμίως.​​

Spiral

Σχόλια