Επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες: Το Μανιταρόκουτο!

Τα κουτιά για την παραγωγή τροφίμων σε αστικές συνθήκες παρουσιάστηκαν αρκετά χρόνια πριν, με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Ωστόσο στη χώρα μας δεν είναι κάτι που έχει ακόμη διαδοθεί και ενδεχομένως αποτελεί μία εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα.​​

Μία νέα εταιρεία στην Καλιφόρνια (Back to the Roots) προσφέρει τη δυνατότητα στον κόσμο, που κατοικεί στα αστικά κέντρα και δεν έχει πρόσβαση σε καλλιεργήσιμη γη, να καλλιεργήσει τα δικά του μανιτάρια στο χώρο του.

Οι αγοραστές του προϊόντος καλούνται να τοποθετήσουν το μικρό τους «κήπο» δίπλα στο παράθυρο και να τον ποτίζουν 2 φορές την ημέρα με ένα απλό ψεκαστήρα. Σε 7-10 ημέρες μπορούν να δρέψουν την πρώτη τους σοδειά (περίπου μισό κιλό), γεγονός που μπορεί να επαναληφτεί έως και 4 φορές, αφού τα συγκεκριμένα μανιτάρια έχουν τη δυνατότητα να διπλασιάζουν το μέγεθός τους κάθε μέρα!

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα καινοτομία του προϊόντος είναι το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, που αποτελείται αποκλειστικά από ανακυκλώσιμο καφέ!

Το μανιταρόκουτο διατίθεται στην αμερικάνικη αγορά για 19,95 δολάρια (περίπου 15 ευρώ). Το 5% των εσόδων από τις πωλήσεις δωρίζεται ως ενίσχυση στην έρευνα για τον καρκίνο του στήθους.

Η εταιρεία ξεκίνησε το Μάρτιο του 2010 και κατέκτησε σε λίγους μήνες σχεδόν όλη την αμερικάνικη αγορά. Μόλις τον περασμένο μήνα πήρε το βραβείο καινοτομίας από το Social Venture Network.​​

Spiral

Σχόλια